TÖRTÉNELEMTerroirBorainkBORKÉSZÍTÉS
TÖRTÉNELEM
TÖRTÉNELEM
TÖRTÉNELEM
Boraink
Boraink
Boraink
BORKÉSZÍTÉS
BORKÉSZÍTÉS
BORKÉSZÍTÉS
Terroir
Terroir
Terroir
Disznókő: A birtok madártávlatból

Iratkozzon fel az AXA Millésimes hírlevelére

Sárga Borház Tokaji Late Harvest Sárgamuskotály

    • Az évjárat jellemzői

      2017-es év gazdag borokat és jó mennyiséget hozott, ami a változékony és szélsőséges időjárási körülményeknek kitett tenyészidőszak után igazán kellemes meglepetést volt. Nagyon hideg január, enyhe tavaszelő, majd ismét lehűlés után a nyári időjárás nagyon változékony volt, a száraz, forró időszakokat, gyakran követték heves záporok. A szőlő a szokásosnál korábban érett, a botritisz a már teljesen érett bogyókon telepedett meg és intenzíven fejlődött, botritisszel vastagon átszőtt, krémes összetételű és gyönyörű aromákkal rendelkező szőlőt adva.

    • Borkóstolás

      Világos aranyszín zöldes reflexekkel. Intenzív aromák gyümölcsös jegyekkel, friss szőlő, fűszerek. A korty könnyű, tiszta és egyensúlyos, visszafogottan édes, hosszú.
      (2019 június)

    • Szőfajták

      100% Sárgamuskotály

    • Borkészítés

      Egész fürtös préselést követően rozsdamentes acéltartályban erjesztettük.

    • Érlelés

      6 hónapig rozsdamentes acéltartályban érleltük. 2018 májusában palackoztuk.

    • Szüret

      A túlérett és botritiszesedett fürtöket vagy fürtrészeket október 3-án, gondosan válogatva szüreteltük.

    • Analízis

      Alkohol: 12 %
      Maradékcukor: 60 g/l
      Összes sav: 7,26 g/l

    • Kiváló aperitif. Tökéletes párosítás libamájhoz. Szintén kitűnő kísérője tejszínes-citromos szószos tengeri fogásoknak, gyümölccsel készült kacsának és nem túl édes desszerteknek, gyümölcsöknek, sajtoknak. Palackozás után azonnal fogyasztható. A hordós érlelésnek köszönhetően a következő 10-15 évben komplexebb, gazdagabb lesz.
      A teljes élvezethez behűtve kínáljuk, 11-13°C-on. Bontás után két hétig tartható hűtőben.

Sárga Borház Tokaji Late Harvest Sárgamuskotály